IMG_20150820_123437Na záhrade mi vyrástli obrovské tekvice, ktoré som nemala v pláne vypestovať (pôvodne to mali byť hokaido, ako mi tvrdil obchodník), nuž ale keď už mi vyrástli, tak som ich chcela rozumne spracovať. No a tak som z nich pripravila zdravé, chutné vegan placky.

Čo potrebujete:
tekvica
chia semienka
cícerová múka
soľ
mleté čierne korenie
majoránka
rasca drvená
kokosový olej

Tekvicu očistite, zbavte vnútorných vlásočníc aj s jadierkami, nahrubo nastrúhajte a na sitku nechajte stiecť z vody. Do tekvice dajte 2PL chia semienok a nechajte trochu napučať. Nasiaknu prebytočnú vodu. Pridajte cícerovú múku, aby ste dostali dostatočne pevné cesto, nie príliš husté, aby to nebolo tvrdé, ale ani príliš riedke, aby sa placka na panvici nerozpadla. Pridajte soľ a koreniny podľa chuti. Nechajte chvíľu odstáť, aby sa múka vpila do zmesi. Potom vyprážajte na horúcom kokosovom oleji do zlatista. Podávajte napríklad so zemiakovou kašou.