Ak potrebujete rýchly koláč a pritom vynikajúci, tak toto je to pravé pre vás. A zvládnu ho aj začínajúce gazdinky.

Potrebujeme: 1 ananásový kompót (veľký), 1,5 hrnčeka polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, 2 lyžičky sódy bikarbóny, 1,5 hrnčeka kryštálového cukru, 2 vajcia, strúhanú čokoládu alebo posekané orechy na ozdobenie

Na krém: balíček pudingového prášku s vanilkovou príchuťou alebo 1 zlatý klas, 200 ml mlieka, 1 lyžicu kryštálového cukru, 2 nátierkové maslá bez príchuti, 1 balíček vanilínového cukru

Postup:
1. Ananásový kompót aj so šťavou rozmixujeme. Pridáme k tomu múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, cukor a vajíčka a dobre premiešame. Vylejeme na plech (netreba ho ničím vysypávať) a pri teplote 170 ° C pečieme približne 20 minút.
2. Medzitým si z pudingového prášku, mlieka a cukru uvaríme podľa návodu na obale hustú pudingovú kašu. Dáme vychladnúť. Potom vymiešame spolu s nátierkovými maslami a vanilkovým cukrom. Krém natrieme na vychladnutý plát cesta a posypeme strúhanou čokoládou alebo orechmi. Môžeme podávať, je vynikajúci!!!