Čo potrebujete: 1 liter mlieka (najlepšie plnotučné, nie trvanlivé) a ľubovoľný jogurt (môže byť activia)
Ako na to:Mlieko dajte prevrieť. Nechajte vychladnúť na teplotu 40 -50°C, preceďte cez sitko, aby ste v ňom nemali šupku, potom do neho prilejte jogurt. Premiešajte najlepšie umelohmotnou vareškou a ponalievajte do umelohmotných alebo sklených fľaštičiek, zakryte a postavte v umelohmotnej nádobe napríklad na radiátor. Optimálna teplota na tvorbu jogurtu je 30 až 40 °C. Pri nižšej teplote trvá výroba jogurtu dlhšie. V teplom prostredí vznikne z mlieka jogurt za 10 až 12 hodín. Podľa vône a konzistencie najlepšie zistíte, či je domáci produkt už hotový. Potom nádobky uzavrite a vložte do chladničky. Spotrebujte do 3 dní. Ak ho chcete urobiť aj na budúce, postupujte rovnako, akurát miesto kúpeného jogurtu použijete vlastný. Takto vyrobený jogurt môžete použiť maximálne 5x na nový jogurt, potom si kúpte nový jogurt a postupujte zase rovnako.
Ak chcete mať jogurt aj ochutený, na spodok fľaštičiek si najprv dajte džem, kúsky čokolády, vanilku, ovocie, až potom vlejte mlieko s jogurtom.