Čo potrebujeme: 8 jabĺk, 1 vanilkový cukor, 1 lyžica masla, 5 lyžíc medu alebo kryšt. cukru, 250ml šľahačkovej smotany, 1 stužovač šľahačky, ovocie na ozdobu
Postup:
Jablká ošúpeme, očistíme, postrúhame nahrubo a dáme do kastróla. Podlejeme asi 1dl vody, pridáme vanilkový a kryštl. cukor (alebo med) a zakryté necháme rozvariť. Pokiaľ máte zavárané strúhané jablká, tak rovnakým spôsobom použite na prípravu jednu 7dl fľašu. | |
Po udusení pridajte lyžicu masla a dobre premiešajte dohladka. Dajte vychladnúť. | |
Šľahačku so stužovačom vymiešajte dotuha a pridajte vychladnuté jablká. Zľahka premiešajte. Krém rozdeľte do pohárov a ozdobte ovocím a ozdobnými guličkami. Mne vyšli 4 poháre a bola to mňam pochúťka. |