Dnes pokračujem ďalším bielkovinovým jedlom do novej zdravej výzvy. Poviete si, no čo je na slanine zdravé, ale ak si dáte dva plátky dobrej anglickej slaninky s množstvom zeleniny, tak určite môžete byť pokojná. Pri príprave sme prišli domov z návštevy večer hladní a netušila som, čo idem vyčarovať. Ale postupne ako som to hádzala na panvicu, vedela som, že to bude dobré. Dal si so mnou dokonca aj manžel a pochvaľoval si, že to bola veľká mňamka.

Čo budete potrebovať:
olivový olej
1 baklažám
1 cuketa
2 malé papriky (žltá a oranžová)
2 paradajky
3 strúčiky cesnaku
malá hrsť sterilizovanej kukurice
soľ, mleté čierne korenie
bazalka
tymián
4 plátky anglickej slaniny

Baklažán, paradajky a cuketu nakrájajte na kocky. Cesnak očistite a nakrájajte na plátky, papriku očistite a nakrájajte na kocky.
Do vysokej panvice dajte olivový olej, pridajte cesnak, ktorý osoľte a nechajte zozlatnúť. Pridajte baklažán a opekajte, keď začne mäknúť, pridajte cuketu, kukuricu a papriku. Znovu opekajte, osoľte, pridajte koreniny a bylinky. Na záver pridajte paradajky, ktoré len chvíľku opekajte, aby sa moc nerozpadli. Na druhej panvici opečte nasucho slaninu. Na dva taniere naservírujte zeleninu, pridajte slaninu a môžete podávať.