Čo potrebujete: 1 tortový korpus, 1 zaváranina hruškového kompótu, 2 zlaté klasy, 2 smotany na šľahanie, 2 lyžice kryšt. cukru, 1 stužovač šľahačky
Ako na to:
Pokiaľ máte doma hotový tortový korpus, je to jednoduchšie. Ak nie, tak upečte zo 4 vajec, 3 lyžice kryšt. cukru, 4 lyžíc polohrubej múky v tortovej forme. Hrušky sceďte, nechajte odkvapkať, pokrájajte na drobné kocky. | |
Hruškovú šťavu doplňte vodou do 500ml vody, pridajte kryšt. cukor, zlatý klas, dobre rozmiešajte a uvarte hustú kašu. | |
Do hotovej pridajte nakrájané hrušky a hmotu vylejte na korpus. Dajte vychladnúť. | |
Smotanu na šľahanie vyšľahajte do tuha so stužovačom a navrstvite na vychladnutú tortu. Nechajte trochu stuhnúť v chladničke a môžete servírovať. |