Ak sa vám nechce stráviť niekoľko hodín v kuchyni to zároveň majú vaše deti maškrtný jazýček, vyskúšajte tento jednoduchý a rýchly koláč.

Ingrediencie koláča:

  • 300 g múky (špaldová, bezlepková)
  • 100ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 3 ks vajíčka
  • 150g trstinového cukru
  • 1ks vanilkový cukor
  • 4 PL kakaa
  • 1 čl sódy bikarbóny
  • ½ čl soli
  • 5-6 jabĺk
  • 100g tmavej čokolády
  • 50 ml smotany na šľahanie

Postup:

Pripravíme si rúru a zapneme ju na 180 stupňov. Jablká zbavíme šupky a nastrúhame ich na malé časti. V miske si vyšľaháme vajíčka a trstinový cukor až kým nevznikne pena. Do misky pridáme olej a mlieko, v šľahaní pokračujeme. Pridáme múku a sódu bikarbónu, kakao a soľ. Pomaly pridávame našúpané jablká a stále miešame. Podľa chuti pridáme aj nadrobno nakrájanú čokoládu, oriešky, brusnice alebo hrozienka. Pripravíme si vymastený plech posypaný múkou. Naše cesto na koláč do neho vylejeme a šup do pece. Pečieme 30 minút pri teplote 180 stupňov.  Po vychladnutí polejeme koláč čokoládou.
Keďže koláč mal úspech aj medzi priateľmi, zaradili ho do ponuky koláčov v malej kaviarni. Aby vydržal dlhšie čerstvý, kamarátka ho umiestnila do svojej chladiacej vitríny medzi ostatné koláče. Vo vitríne sa však veľmi neochladil, pretože sme si na ňom hneď pochutnali.