P19122009 007K Vianociam u nás neodmysliteľne patria aj tieto marokánky. Tento rok mi nestačila jedna porcia, musela som dve. Recept je výborný v tom, že tam ide minimum múky a veľa ovocia a orieškov.

Čo budete potrebovať:
2,5 dl smotany na šľahanie, 80 g cukru, 1 PL hladkej múky, 1 PL masla, hrsť kandizovanej pomarančovej kôry (alebo ak nezoženiete, tak dobre umytú kôru z pomaranča) , 200 g zmesi lieskových orieškov, mandlí a vlašských orechov, 100 g kandizovaného ovocia + hrozienok, čokoládová poleva

Postup:

P19122009 001

Najprv si pripravíme zmes ovocia a orieškov. Kandizované ovocie najprv prepláchnite vo vode. Ja celú zmes nasypem do mixéra a s nožmi na sekanie to všetko asi 15 minút sekám v mixéri. Zmes sa mi dobre naseká na drobné kúsky.
P19122009 002

Šlahačku, cukor, maslo a múku uvaríme na riedku kašu. Primiešame posekanú zmes. Dobre premiešame.
P19122009 003

Na plech vystlaný papierom na pečenie kladieme lyžicou kôpky, ktoré roztlačíme na placky. Nechávame väčšie rozostupy, pretože placky sa mierne roztečú. Pečieme vo vyhriatej rúre pri cca 180°C do stmavnutia, ale pozor, aby vám okraje neohoreli. Po upečení ich necháme vychladnúť na papieri, až potom sa budú dať preložiť. Po vychladnutí máčame zo spodnej strany do čokolády.