K Vianociam u nás neodmysliteľne patria aj tieto marokánky. Tento rok mi nestačila jedna porcia, musela som dve. Recept je výborný v tom, že tam ide minimum múky a veľa ovocia a orieškov.
Čo budete potrebovať: 2,5 dl smotany na šľahanie, 80 g cukru, 1 PL hladkej múky, 1 PL masla, hrsť kandizovanej pomarančovej kôry (alebo ak nezoženiete, tak dobre umytú kôru z pomaranča) , 200 g zmesi lieskových orieškov, mandlí a vlašských orechov, 100 g kandizovaného ovocia + hrozienok, čokoládová poleva
Postup:
Najprv si pripravíme zmes ovocia a orieškov. Kandizované ovocie najprv prepláchnite vo vode. Ja celú zmes nasypem do mixéra a s nožmi na sekanie to všetko asi 15 minút sekám v mixéri. Zmes sa mi dobre naseká na drobné kúsky. | |
Šlahačku, cukor, maslo a múku uvaríme na riedku kašu. Primiešame posekanú zmes. Dobre premiešame. | |
Na plech vystlaný papierom na pečenie kladieme lyžicou kôpky, ktoré roztlačíme na placky. Nechávame väčšie rozostupy, pretože placky sa mierne roztečú. Pečieme vo vyhriatej rúre pri cca 180°C do stmavnutia, ale pozor, aby vám okraje neohoreli. Po upečení ich necháme vychladnúť na papieri, až potom sa budú dať preložiť. Po vychladnutí máčame zo spodnej strany do čokolády. |