Toto je úplne úžasný lahodný koláč, na spôsob parížskych kociek. Je trošku náročný, lebo sa pripravuje 2 dni, ale stojí to za to urobiť si ho. Vydaril sa mi perfektne a je lahodný, lepší ako šľahačka :-)))
Ingrediencie: 5 vajec, 4 lyžice kryštálového cukru, 1/2 dl oleja, 2 1/2 lyžice polohrubej múky, 2 lyžice kakaa, lekvár na potretie cesta Čokoládový krém: 2 dl mlieka, 100g čokolády na varenie, 180g riadneho masla Šľahačkový krém: 1/2 l mlieka, 1 žĺtok, 1 vanilínový cukor, 30g práškového cukru, 100g riadneho masla , 200g Cery Okrem toho dobrá mliečna čokoláda.
Postup:
![]() | I. deň Čokoládový krém: mlieko, maslo a čokoládu dáme rozpustiť (nie variť). |
![]() | Zmes 3 minúty mixujeme, prelejeme do vhodnej nádoby a odložíme na 24 hodín do chladu. |
![]() | Šľahačkový krém: Mlieko, cukor, maslo, tuk rozpustíme ako na čokoládový krém. Nakoniec pridáme žĺtok. |
![]() | 3 minúty mixujeme a odložíme do chladničky. |
![]() | II. deň Bielky vymiešame s cukrom do peny. |
![]() | Pridáme žĺtky… |
![]() | …pomaly pridávame olej, potom kakao a nakoniec múku. |
![]() | Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, (ja som dala papier na pečenie a vydaril sa rovnako) zarovnáme a upečieme vo vyhriatej rúre. |
![]() | Ešte teplý potrieme lekvárom. |
![]() | Čokoládové mlieko vyšľaháme šľahačom (tu buďte opatrní, akonáhle uvidíte, že krém stuhol, prestaňte miešať, aby sa nesekol) a krém natrieme na cesto. |
![]() | Rovnako vyšľaháme druhý krém a navrstvíme ho na čokoládový krém. |
![]() | Hotové posypeme nastrúhanou čokoládou. Ja som rovno strúhala na hrubom strúhadle nad koláčom, dobre sa to rozložilo. Dajte stuhnúť aspoň na 2 hodiny do chladničky. |