Receptov na parížsky šalát je viac, ale vždy v ňom čo-to bolo navyše, čo sa tomu “z obchodu” nedalo porovnať. Až som našla tento super recept.

Budete potrebovať na cca 1,5-2kg parížáku :

1kg mäkkej liptovskej salámy, alebo parizéru, 4 kyslé uhorky, 200g sterilizovaného hrášku, 1 veľká majonéza-majolenka Hellmans 440g, 1 tatarka 220g, soľ, korenie, muškátový oriešok

Postup:

Salámu si nakrájame na tenké pásiky (úplne najideálnejšie je keď vám ju nakrájajú v obchode, vy ju už len narežete na rezančeky.) Uhorky nakrájajte na malinké kocky, pridáme všetko ostatné, teda hrášok, okoreníme, osolíme, pridáme muškátový oriešok a zmiešame s majonézou a tatarkou. Šalát si spravte 24hodín vopred, aby všetky chute do seba vsiakli a prepojili sa. Určite budete s jeho chuťou spokojní.