Túto pochúťku som vyčítala na internete, trošku som si ju prispôsobila a bola fantastická.
Čo potrebujete: 1 lístkové alebo štrúdlové cesto, 50g masla, 60g prášk. cukru, 1 balíček škoricového cukru, 1 vajce, 500g krémovitého tvarohu, 40g umytých a odkvapkaných hrozienok, strúhaná citrónová kôra, 1ČL rumu, 150ml teplého mlieka
Ako na to: Maslo, práškový a škoricový cukor a žĺtok vyšľahajte do peny. Pridajte tvaroh a prešľahajte. Pridajte hrozienka, rum, citrónovú kôru. Samostatne si vyšľahajte bielok, zľahka vmiešajte do tvarohovej hmoty.
Vyvaľkajte si lístkové cesto na tenko, naneste opatrne tvarohovú plnku, pomocou utierky zvaľkajte do rolády. Oba rohy zahnite dovnútra, aby cesto nevytieklo a preneste na plech. Štrúdľu potrite trochu olejom a dajte piecť na 200°C na 30-45 minút. Pred koncom polejte štrúdlu horúcim mliekom a dopečte do zlatista. Nechajte trochu vychladnúť, ale ešte teplú podávajte posypanú cukrom a ozdobenú napríklad šľahačkou a roztopenou čokoládou. Dobrú chuť.