Pred Veľkou nocou som naďabila na tieto rezy, ktoré už z fotografie vyzerali, že budú výborné a výsledok nesklamal. Trošku som si upravila zloženie jednotlivých potravín a výsledok je úžasný!
Čo potrebujete:
Cesto: 4 vajíčka, 4 PL kryšt. cukru, 4 PL polohrubej múky, 1 kypr. prášok do pečiva
1. krém: 100% džús, 3-4PL kryšt. cukru, 2 balíčky zlatého klasu
2. krém: 2 šľahačkové smotany, 1 pochúťková smotana, 1 pochúťkové maslo, 2PL prášk. cukru, 2 ks želatínový stužovať
Záver: 2 balíky dlhých piškót (ja kupujem v kauflande), 1dl pomarančového džúsu, trošku rumu, čokoládová poleva
Ako na to:
Z prísad na cesto spravte piškótové cesto, ktoré upečte na papieri na pečenie, stiahnite a dajte vychladnúť. Cesto ale vráťte na plech, dobre sa vám bude v ňom potom vrstviť.
Medzitým pripravte z džúsu, zlatého klasu a cukru hustý krém. Nechajte trošku vychladnúť a vylejte na piškótu. Dajte dobre stuhnúť.
Šľahačku vymiešajte dotuha, pridajte postupne pochúťkovú smotanu s pochúťkovým maslom a práškovým cukrom. Podľa návodu pripravte želatínový stužovať a vmiešajte do šľahačkovej zmesi. Natrite ihneď na koláč a dajte stuhnúť.
Dlhé piškóty namáčajte v džúse s troškou rumu a poukladajte na krém. Ja som minula 2 1/2 sáčkov.
Na záver pokropte piškóty roztopenou čokoládovou polevou a dajte stuhnúť. Môžete podávať.