Ak sa blíži dátum vašej svadby a vám ako neveste záleží na tom, aby bolo všetko do poslednej bodky perfektné, vyvarujte sa nasledujúcich chýb, ktoré by vám mohli zážitok z tak dôležitého dňa dokonale pokaziť.
Vyberte si vhodný účes. Počas horúceho leta bude najlepšie, ak si vlasy vypnete dohora. Vlasy spustené do nízkeho nedbalého uzla, alebo nebodaj rozpustené vlasy, by sa vám vo vlhkom horúcom počasí zaiste prilepili na chrbát alebo na čelo.
Nezabúdajte na pitný režim seba, ale aj hostí, aby ste postupne jeden po druhom počas obradu neodpadli. Odporúča sa čistá, nesladená voda.
Neseďte na slnku. Ak plánujete obrad v záhrade, nenechajte svojich hostí sedieť na slnku. Samozrejme, ani vy so ženíchom sa nebudete cítiť dobre, ak budete dlho vystavení priamemu slnečnému žiareniu. Riešením je ľahký baldachýn, či presunutie obradu pod stromy.
Vyberajte sezónne kvety. Cena za iné ako sezónne kvety sa vám zbytočne vyšplhá hore a predraží sa tak celá kvetinová výzdoba. Slnečnice, pivónie, ruže a podobne.
Zabezpečte opaľovacie krémy. Samozrejme, len v prípade záhradnej svadby. Spálená pokožka, alebo nebodaj úpal, vie svadobnú hostinu poriadne znepríjemniť.
Stan s priedušnou strechou. Najhoršie čo môžete spraviť je natiahnuť do záhrady stan s gumovou, nepriedušnou strechou a nebodaj ešte aj stenami. Informujte sa u spoločnosti, od ktorej sa ho chystáte prenajať, ako má riešenú strechu a steny a vyberajte s ohľadom na teploty v danom ročnom období.
Bez tmavých oblekov. Tmavé, či dokonca čierne obleky v lete úplne vynechajte. Oveľa lepšie sa vám bude svadbovať napríklad v ľahkých ľanových materiáloch. To isté platí pre dámy. Na tmavé farby na letnej svadbe ani nepomyslite.
Vyvarujte sa ťažkých šiat. Mohutná svadobná róba pre nevestu v lete je ďalšou obrovskou chybou. Vyberte si ľahulinké šaty ako pre vílu a tak budete nielen vyzerať, ale sa aj cítiť. Dostatočne pohodlne, aby ste si svoju vlastnú svadbu naozaj užili.
Torta na slnku?! Tortu v záhrade vôbec nevystavujte. Nesmie byť vôbec vystavená priamemu slnečnému žiareniu. Poučte personál, aby ju nechal po celý čas v chladničke a vyložil ju až tesne pred servírovaním.
Obrázky zdroj: Pixabay.com