IMG_20150914_132321Mám veľmi rada baklažán, jeho chuť si ma získala hneď, ako som si ho prvý raz pripravila. Musí byť ale vždy dobre upečený, ináč má mdlú chuť a nesmie sa jesť surový, ináč môže spôsobiť žalúdočné problémy. Rozhodla som sa spraviť si z neho mini pizze, a po prvom súste som sa do tohto jedla zamilovala.

Čo potrebujete:
1 baklažán
1 balíček mozarelly
paradajkový pretlak
pizzové korenie
mini paradajky
paprika, olivy… (čokoľvek, čo máte radi na pizzu)
šampiňóny
soľ
olej
bazalka

Baklažán umyte, konce odrežte, nakrájajte pozdĺžne na asi 1cm hrubé plátky. Uložte na tanier, nasoľte a nechajte aspoň 1/2 hodinu odpočívať, aby pustili vodu. Potom ich rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkajte olejom a dajte do rúry na 20 minút pri 180°C, aby chytili jemnú zlatistú farbu.
Potom plech vyberte, baklažány potrite paradajkovým pretlakom, posypte korením, poukladajte naň zeleninu podľa chute, povrch pokryte pokrájanou mozarellou a dajte ešte zapiecť asi na 15 minút, resp. kým nebude zelenina zapečená. Potom stačí mini pizze ozdobiť čerstvou bazalkou a môžete jesť.