Leto je tu, ovocie na stromoch a na záhradách dozrieva a keďže tento rok sme mali bohatú úrodu čerešní, spravila som výborný čerešňový koláč. Bol hotový raz dva a ponúkam vám naň návod.

Čo budete potrebovať: 1 hrnček mlieka, 2 vajcia, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 hrnček oleja, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 kypriaci prášok, 1 veľká zaváranina čerešní alebo čerstvé čerešne, 1 zlatý klas, 400 ml vody z čerešní alebo ovocný džús (najlepší je jablkový 100%-tný)

Ako na to:
Mlieko s vajíčkami a cukrom vyšľahajte do hladka. Pridajte olej, polohrubú múku a kypriaci prášok. Cesto vylejte na vymastený a vysypaný plech. Na vrch naukladajte odkvapkané čerešne a dajte piecť do vyhriatej rúry na asi 30 minút.
Medzitým si do hrnca nalejte vodu z čerešní, alebo ak máte čerstvé ovocie, tak 400 ml džúsu. Dajte zohriať a prilejte do toho v 100ml vody rozmiešaný zlatý klas. Uvarte do stuhnutia. Vylejte na mierne vychladnutý koláč.