p1247318V jednu sobotu som sa rozhodla spraviť na nedeľu nejaký dobrý zákusok. Vtedy mi pohľad padol na vitrínu, kde si Lenka odložila svojich Mikulášov. Akosi nemala na nich od Vianoc chuť a tak som s jej dovolením spravila z nich výbornú plnku do torty.

Na korpus budete potrebovať: 4 vajcia, 260g hl. múky, 8PL horúcej vody, 10PL oleja, prášok do pečiva, 4PL kakaa, pikantný džem
Na krém budete potrebovať: asi 300g čokolády, 2 šľahačkové smotany, 1 maslo

p1237314Postup:
Deň vopred si pripravte šľahačkový krém. Do nádoby vlejte šľahačkovú smotanu a rozdrvte mikulášov, resp. čokoládu. Na miernom ohni roztopte a dajte do chladu na 24 hodín.

Na druhý deň pokračujte nasledovne:
Žĺtka, cukor, vodu a olej vymiešajte do penista. Pridajte múku, prášok do pčiva, kakao a sneh z bielkov. Dno tortovej formy vysteľte mastným papierom, boky nechajte nevymastené a vylejte do formy cesto. Pečte pri teplote 180°C asi 45 minút.
Po upečení nechajte vychladnúť, prekrojte na polovicu. Spodný plát potrite džemom.
p1247317Do mixéra dajte zmäknuté maslo, trochu prešľahajte a postupne prilievajte šľahačkovú smotanu. Vyšľahá sa vám výborný krém.
Krémom naplňte prekrojenú tortu, položte druhý plát a celú tortu natrite zvyšným krémom. Vrch môžete ľubovoľne ozdobiť.

Krém sa dá robiť aj bez masla, stačí len šľahačku vymiešať mixerom do hladka. Získate parížsky krém.