Výborné, ľahké jedlo, pripravené za pár minút. A pre labužníkov cestovín priam delikatesa.
Čo budete potrebovať: 1 balík cestovín fettuccine (dlhé široké rezance), 1 šľahačková smotana, 1 veľký paradajkový pretlak, 1 lyžica masla, 1 lyžica hladkej múky, 300g šunkovej salámy, 3 strúčiky cesnaku, bazalka, soľ, mlieko
Postup: Uvarte si v osolenej vode cestoviny al dente a prelejte ich studenou vodou.
Šunkovú salámu nakrájajte na rezance šírky ako je veľkosť cestovín.
V hrnci roztopte maslo, pridajte hladkú múku a miešajte do zlatista. Zalejte šľahačkovou smotanou a vymiešajte do hladka. Ak bude bešamel príliš hustý, prilievajte počas varenia mlieko. Pridajte paradajkový pretlak, prepasírovaný cesnak, bazalku a na záver šunkovú salámu. Omáčka by mala mať tekutú, nie príliš hustú ani príliš riedku konzistenciu.
Zmes nalejte na cestoviny a dobre premiešajte. Je to fantastické. Doporučujem zjesť hneď, prihrievané už nie je také dobré.