p3107603Čo potrebujete:
750 g strúhaných jabĺk (ja som dala dve 7dl fľaša zavarených postrúhaných jabĺk), 2 hrnčeky (po 2,5 dcl) vody, 100g cukru, 2 vanilkové pudingové prášky, citrónová šťáva, 1 vanilkový cukor, piškóty, šľahačka

p3107605Postup
Jablká s cukrom a 1 hrnčekom vody rozvaríme na kašu. Pudingy rozmiešame v druhom hrnčeku vody, vlejeme do jablkovej kaše a necháme prevariť. Ochutíme citrónovou šťavou. Časť hmoty nalejeme do studenou vodou vypláchnutej tortovej formy. Na krém naukladáme piškóty a zalejeme kašou. Opakujeme dvakrát. V chladničke necháme stuhnúť, najlepšie do druhého dňa. Tortu vyklopíme. Môžeme ozdobiť šlahačkou. Ja som dala aj farebnú ryžu.