kuracie kariV Anglicku som si zamilovala Indické curry na rôzne spôsoby. Moja najobľúbenejšia bola Prawn Corma. Toto jedlo som si zatiaľ netrúfla napodobniť doma. Trúfla som si však na kuracie kari, a to je u nás doma prudko jedlé. Vhodné je iba pre dospelých, pre malé deti kvôli koreninám nie.

Ingrediencie:
kuracie prsia, cibuľa, cesnak, korenie Garam Masala alebo Chicken Masala, kokosové mlieko, kokosová múčka, kešu alebo mandle či arašidy, Arabský chlieb

p22000141Postup: Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku do sklovita. Potom pridáme cesnak. Podlejeme lyžicou vody a pridáme koreniny. Chvíľočku restujeme a dávame pozor, aby nám koreniny neprihoreli. Vhodíme mäso a restujeme ďalej. Ak treba, podlejeme vodou a ešte pridáme Masalu. Dusíme do mäkka. Keď je mäso mäkké, na rad prichádza kokosové mlieko. Nezabudnime plechovicou pred otvorením dobre potrepať, pretože inak nám zostane tekutá časť na dne a hustá hore pod vrchnákom. Pridáme mlieko a zahustíme kokosovou múčkou. Na záver pridáme oriešky podľa vlastného výberu, alternatívou môže byť kukurica. Podávame s Arabským chlebom.