Tento recept som objavila ešte minulý rok na českom mimibazáre, ale nedostala som sa k tomu, aby som koláčiky skúsila urobiť. Tento rok mi to ale vyšlo a som veľmi spokojná s výsledkom. Koláčiky sú výborné, a chutia mi aj cukríčky, i keď ja cukríky moc nemusím. Tieto sú ale jemnučké a nie je ich v koláčiku príliš cítiť.
Čo potrebujete: linecké cesto: 120g práškového cukru, 120g palmarínu, 1 vajce, 250g hladkej múky
a balík obyčajných tvrdých cukríkov bompari
Postup: Pripravte si linecké cesto, ktoré riadne rukami vymiešajte. Na pomúčenej doske vyvaľkajte na hrúbku asi 5mm a povykrajujte rôzne tvary. V strede tiež vykrojte menší otvor. Preložte na plech, na ktorý dáte papier na pečenie.
Cukríky polámte pomocou tĺčika na mäso na menšie kúsky a tie povkladajte do stredu koláčikov. Nedávajte veľa, aby vám neprskali pri pečení a nepotiekli na koláčiky.
Rúru vyhrejte na 200°C a dajte piecť. Keď začnú cukríky bublať, stíšte rúru a ešte asi 4-5 minút pečte. Raz-dva budú hotové.
Dajte vychladnúť do chladu, až potom ich dajte dole z papiera, ináč sa vám vitrážka nebude dať pekne odlepiť.