j10318Ak máte doma zvyšné bielky a máte chuť si spraviť nejakú dobrú maškrtu, tak tieto sucháre sú to pravé. Naučila som sa ich nedávno a už som si ich robila 2x za sebou, čo boli také skvelé. Pri sledovaní TV ani nebudete vedieť ako ich schrúmete :-)

Čo budete potrebovať: 4 bielky, 10 dkg práškového cukru, balíček nelúpaných mandlí, 10 dkg hladkej múky

Postup:
Z bielok ušľahajte sneh, do vzniknutej hmoty primiešajte múku, práškový cukor a mandle (nelúpať). Cesto už nešľahajte, len premiešajte. Nalejte do vymasteného a hrubou múkou vysypaného srnčieho chrbta a upečte na 150°C do zlatista. Po upečení aj s nádobou nechajte aspoň 12 hodín odpočívať.
Potom z formy vyberte a keks nakrájajte na veľmi tenké plátky ostrým nožom. Poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a ešte v rúre mierne vyhriatej dosušte. Mali by mať mierne zlatú farbu a chrumkať.