Potrebujeme: 2 morčacie stehná, 1PL citrónovej šťavy, 1PL oleja, 1 PL sušeného oregana, 1 PL sušenej bazalky, 2 strúčiky prelisovaného cesnaku, soľ, mleté čierne korenie
Na omáčku: 100 g šampiňónov, 150 ml hubového vývaru (z kocky), 1 menšiu cibuľu, 1 PL nasekanej petržlenovej vňate
Postup: Morčacie stehná dáme do pripraveného vymasteného pekáča. V miske zmiešame citrónovú šťavu, olej, oregano, bazalku a prelisovaný cesnak. Zmes nalejeme na mäso. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 170 °C pečieme asi 60 minút. Počas pečenia stehná dvakrát otočíme, podľa potreby mäso polievame vypečenou šťavou a horúcou vodou.
V hrnci pripravíme omáčku: Pripravíme si hubový vývar, do ktorého dáme na plátky pokrájané šampiňóny, nadrobno pokrájanú cibuľu, nasekanú petržlenovú vňať a necháme zovrieť. Omáčku prilejeme k morčaciemu mäsu do pekáča a pečieme asi 1 hodinu, kým stehná nie sú celkom mäkké. Podávame napr. so šalátom z rukoly, paradajok, uhoriek, poliate olivovým olejom a posypané bylinkami.