599002Potrebujeme: 2 morčacie stehná, 1PL citrónovej šťavy, 1PL oleja, 1 PL su­šeného oregana, 1 PL sušenej b­a­zalky, 2 strúčiky prelisovaného cesnaku, soľ, mleté čierne korenie

Na omáčku: 100 g šampiňónov, 150 ml hubového vývaru (z koc­ky), 1 menšiu cibuľu, 1 PL na­sekanej petržlenovej vňate

Postup: Morčacie stehná dáme do pripraveného vymasteného pekáča. V miske zmiešame citrónovú šťavu, olej, oregano, bazalku a prelisovaný cesnak. Zmes nalejeme na mä­so. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 170 °C pečieme asi 60 minút. Počas pečenia stehná dvakrát otočíme, podľa potreby mäso polievame vypečenou šťavou a horúcou vodou.

V hrnci pripravíme omáčku: Pripravíme si hubový vývar, do ktorého dáme na plátky pokrájané šampiňóny, na­drobno pokrájanú cibuľu, nasekanú petržlenovú vňať a necháme zovrieť. Omáčku prilejeme k morčaciemu mäsu do pekáča a pečieme asi 1 ho­dinu, kým stehná nie sú celkom mäkké. Podávame napr. so šalátom z rukoly, paradajok, uhoriek, poliate olivovým olejom a posypané bylinkami.