Názov je iba jeden, variant aspoň 500, ale ak vyskúšate túto najjednoduchšiu, určite si ju hneď obľúbite. A ak sa vám nahlási nečakaná návšteva, nemusíte si lámať hlavu, čo jej narýchlo pripraviť. Mousse au chocolat, alebo čokoládová pena, si získa svojou jednoduchosťou a jemnou chuťou snáď každý mlsný jazyk.
Čo budete potrebovať: 200 ml šľahačky, 100 g čokolády, 1 PL oleja, ovocie ako dekoráciu.
Rozlámte horkú čokoládu na menšie kúsky, pridajte 1 PL oleja a na vodnom kúpeli rozpustite. | |
Zatiaľ, čo sa čokoláda pomaly dostáva do stavu tekutého, vyšľahajte šľahačku, môžete ju dochutiť pomarančovou kôrou (použite bio-pomaranč). | |
Rozpustenú čokoládu nechajte trochu vychladnúť a ešte tekutú ju pomaly a s citom vmiešajte do šľahačky. Čím je obsah kakaa v čokoláde vyšší, tým je mousse hustejšia. | |
Mousse vložte minimálne na 2 hodiny do chladničky. Môžete podávať napr. s jahodami, malinami. Ak ju chcete podávať ako zmrzlinu, dajte ju do mraziaku. A ak chcete pripraviť jahodovú zmrzlinu, zamiešajte do šľahačky namiesto čokolády rozmixované jahody. Dobrú chuť! |