Odkedy mám vlastnú domácnosť, na Vianoce vždy robievam nepečenú BB tortu. Je výborná, strašne nám chutí a je veľmi jednoduchá na prípravu. Vždy sa po nej len tak zapráši. Ponúkam vám recept na prípravu.
Čo budete potrebovať: 1 cera, 1 krabička BB pudingu, 20dg práškového cukru, 1 vanilkový cukor, hrsť posekaných orechov (nemusia byť), 3-4 lyžice kakaa, 2 vajcia, 1 šálka silnej kávy, 1 balík okrúhlych piškót (môžu byť aj podlhovasté, ale horšie sajú kávu, namáčajte vtedy dlhšie)
Postup:
Nad parou rozpustite ceru, nechajte trochu vychladnúť. Pridajte puding, cukor, vanilkový cukor, kakao a orechy. Až nakoniec vajcia. (Môže sa stať, že sa vám hmota sekne, v takom prípade pridajte trochu horúcej vody a vymiešajte do hladka). Nad parou vymiešajte dohladka. | |
Formu na srnčí chrbát vyložte potravinárskou fóliou. Nalejte trochu hmoty. Piškóty namáčajte v káve a vkladajte do formy po celej ploche. Pretrite ďalšou vrstvou hmoty a znovu rad piškót. Zakončite vrstvou hmoty. Dajte stuhnúť na 12 hodín do chladničky. Potom koláč vyberte z formy a odstráňte alobal. |