Určite ste už aj vy niekedy doma robili Krtkovu tortu z polotovaru od firmy Dr. Oetker. Tiež som ju už asi 2x robila a mala veľký úspech aj na dcérinej oslave narodenín. Nedávno som sa rozhodla, že si ju spravíme aj doma z vlastných receptov a vydarila sa na nerozoznanie od pravej.
Čo budete potrebovať:
Cesto: 4 vajcia, 160 g krupicového cukru, 140 g polohrubej múky, 20 g kakaa, 1 ČL sódy bikarbóny
Krém: 400 ml mlieka, 1 Zlatý klas, 3 PL kryštálového cukru, 2 vanilkové cukry, 250 g tvarohu, 125 g masla, 4 PL práškového cukru, 3-4 banány, 100g mliečnej čokolády
Postup:
| Žltky vymiešame so 100 g cukru, pridáme 4 lyžice horúcej vody a vyšľaháme do tuhej peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme 60g cukru. Múku, kakao a sódu bikarbónu zľahka vmiešame do vyšľahaných žĺtkov a spolu zapracujeme do bielkového snehu. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a upečieme vo vyhriatej rúre pri 185°C asi 30 minút.
Hotový korpus necháme vychladnúť. Potom pomocou lyžičky vydlabeme stred cesta asi do hĺbky 1 cm a po boku tiež necháme asi 2-centimetrový okraj. Vydlabané cesto v miske nahrubo rozmrvíme. |
| Čokoládu na hrubom strúhadle nastrúhame a odložíme. |
| Banány ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme a plochou stranou poukladáme do korpusu. (ja som mala len 2 banány v tomto prípade a musela som improvizovať, že som banány rozrezala na 3 časti, originál majú byť len na polovice rozkrojené). |
| Pripavíme si krém: Zlatý klas dobre rozmiešame v 100 ml mlieka. Do zvyšku mlieka pridáme 3 lyžice kryštálového cukru, vanilkový cukor a necháme zovrieť. Do vriaceho mlieka vlejeme pripravenú zmes zo Zlatého klasu a za stáleho miešania uvaríme do zhustnutia a necháme vychladnúť.
Tvaroh, vanilkový cukor, zmäknuté maslo a práškový cukor v mixéri rozmiešame a postupne pridávame puding. Tvarohový krém kopcovito navŕšime na banány a posypeme rozmrveným korpusom, dobre utlačíme. Dáme do chladničky stuhnúť.
|