Tento recept mám tiež z internetu a rozhodla som sa, že ho tiež vyskúšam, pretože je ideálne obdobie, kedy je najviac obdobia, ktoré sa zavára, vyrábajú sa džemy. Ovocie, ktoré si takýmto spôsobom upečiete, môžete neskôr použiť do čaju, do alkoholového nápoja typu Sangria, alebo ho môžete podávať s jogurtom, alebo do pudingov.
Čo budete potrebovať: 2 kg ovocia (ľubovoľné, aj také, ktoré ste v lete odložili do mrazničky, jablká, slivky, hrozno, maliny, jahody…), 1kg kryštálového cukru, škorica, klinčeky, 2dl rumu (nemusí byť), kyselina citrónová
Ovocie odkôstkujte, väčšie kúsky nakrájajte na menšie kocky a dajte do vyššieho pekáča. Pridajte cukor, korenie a rum. Pečte pri 130°C asi hodinu, aby ovocie pustilo šťavu. Občas premiešajte, aby sa cukor rozpustil. Nakoniec pridajte 2 lyžičky kyseliny citrónovej a hneď plňte do umytých fliaš. Zavrite a uskladnite. Pokiaľ plníte hneď horúce, nemusíte sterilizovať, inakšie sterilizujte asi 20 minút, aby chytili viečka.
Uvidíte, ako si pochutnáte. Stačí trochu ovocia zaliať horúcou vodou a máte výborný domáci čaj. Alebo ho môžete zriediť červeným vínom a máte skvelú sangriu.
Originál recept nájdete tu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6795