V jednej televíznej relácii o reštauráciach spomenul šéfkuchár medzi rečou nasledujúci recept, ktorý nám pri premiére u nás doma hneď veľmi zachutil. Jeho príprava je navyše nenáročná a poteší i všetkých vyznávačov zdravej životosprávy.

Potrebujete: citrón, maslo, plátky lososa, korenie, soľ, bazalku.

V malej miske rozmiešajte maslo s citrónovou šťavou. Plátky lososa poumývajte, osušte. Najprv ich posoľte a okoreňte z jednej strany, následne potrite zmesou masla a citrónu. Trochu sa pri natieraní budete musieť pohrať, keďže sa maslo po rybe kĺže, ale ten výsledok určite stojí zato.
Takto pripravené plátky uložte do vymastenej misy natretou stranou nadol a presne tým istým spôsobom upravte teraz vrchnú stranu. Nakoniec na maslo nasypte bazalku. Ja pečiem v rúre pri 180°C asi 20 minút. Lososa môžete podávať so zemiakmi, ryžou alebo cestovinami.