P7109143Tento recept som našla na internete, vyskúšala som ho a je fantastický. Preto som sa rozhodla podeliť sa oň aj s vami. Je veľmi jednoduchý a budete ho mať hotový raz-dva.

Čo budete potrebovať: lístkové cesto, pikantný džem, strúhaná čokoláda (mne sa dobre robilo s horkou bublinkovou Figaro), 1 vajce, hladká múka

Postup:

P7109136

Lístkové cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske na väčší obdĺžnik.
P7109137

Celý povrch potrite džemom a pozdĺžne cesto prerežte na polovicu.
P7109138

Na jednu polovicu nastrúhajte asi polovičku veľkej čokolády.
P7109139

Stranu s čokoládou prekryte druhou polovicou cesta a boky dobre popritláčajte vidličkou, aby vnútro nevypadávalo. Prejdite po ceste jemne valčekom.
P7109144

Cesto nakrájajte radielkom na približne 2 cm široké pásiky. Pásiky stočte do špirálok a poukladajte na papierom vyložený plech.
P7109145

Tyčinky potrite vajíčkom a pečte na 200° do zlatista. Na záver posypte práškovým cukrom.