Tento recept som našla na internete, vyskúšala som ho a je fantastický. Preto som sa rozhodla podeliť sa oň aj s vami. Je veľmi jednoduchý a budete ho mať hotový raz-dva.
Čo budete potrebovať: lístkové cesto, pikantný džem, strúhaná čokoláda (mne sa dobre robilo s horkou bublinkovou Figaro), 1 vajce, hladká múka
Postup:
Lístkové cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske na väčší obdĺžnik. | |
Celý povrch potrite džemom a pozdĺžne cesto prerežte na polovicu. | |
Na jednu polovicu nastrúhajte asi polovičku veľkej čokolády. | |
Stranu s čokoládou prekryte druhou polovicou cesta a boky dobre popritláčajte vidličkou, aby vnútro nevypadávalo. Prejdite po ceste jemne valčekom. | |
Cesto nakrájajte radielkom na približne 2 cm široké pásiky. Pásiky stočte do špirálok a poukladajte na papierom vyložený plech. | |
Tyčinky potrite vajíčkom a pečte na 200° do zlatista. Na záver posypte práškovým cukrom. |