Ak plánujete so svojim drahým posedenie, skúste sa blysnúť valentínskou tortou. Je veľmi jednoduchá na prípravu a určite poteší nielen oko, ale aj maškrtný jazýček vášho milého.
Potrebujete:
piškótové cesto: 3 vajcia, 3 lyžice kryšt. cukru, 3 lyžice polohrubej múky, lyžička prášku do pečiva
krém: 3 pochúťkové smotany, 1 šľahačková smotana, 1 vanilkový cukor, stužovač šľahačky, 1 broskyňový kompót
srdiečka: potravinárske želé červené
Ako na to:
Z bielok a cukru vyšľahajte tuhý sneh. Pridajte žĺtka, polohrubú múku a prášok do pečiva. Cesto vylejte do formy vymastenej olejom a vysypanej hrubou múkou a upečte tortu. Na povrch poukladajte na plátky pokrájané broskyne z kompótu. Vyšľahajte šľahačku s vanilkovým cukrom a stužovačom šľahačky. Opatrne pridajte pochúťkové smotany, premiešajte a vylejte na broskyne. Dajte stuhnúť do chladničky.
Želé pripravte podľa návodu so šťavou z kompóta. Vylejte do nádoby vysokej aspoň 2cm. Dajte stuhnúť. Po stuhnutí si vezmite formičku s motívom srdiečka a povykrajujte zo želé srdiečka. Poukladajte ich rovnomerne po obvode torty. Dajte na 24 hodín do chladničky, nech torta riadne stuhne.