Šampiňóny v našej kuchyni rada používam, pretože ich rada pridávam do mäsa, na pizuu, alebo ich len tak používam na rôzne samostatné jedlá. Jednym z nich sú aj vyprážané šampiňóny. Dôležité je, aby ste si na tento účel kúpili čo najväčšie hlavičky, aby ste ich mohli dobre plniť.
Čo budete potrebovať: 400g veľkých šampiňónových hlavičiek, 250g bryndze, 3 vajcia, trošku mlieka, hladká múka, strúhanka
Postup:
![]() | Odtrhnite nožičky šampiňónom. Šampiňónové hlavičky pomocou malej vidličky vydlabte, aby ste vybrali hnedé vnútro. |
![]() | Do bryndze rozbite 1 vajce a dobre premiešajte. |
![]() | Hlavičky šampiňónov naplňte zmesou, dobre pritlačte, aby vám náplň nevypadla. |
![]() | Šampiňóny obaľte v trojobale z hladkej múky, vajíčok s troškou mlieka a v strúhanke. Vypražte v dostatočnom množstve oleja do svetlo hneda. Podávajte najlepšie teplé. |