Tieto palacinky mali u nás ohromný úspech. Príprava je jednoduchá, jedlo nie je vôbec presladené a dokonca to vyzerá aj krásne na pohľad.
Čo budete potrebovať:
Na palacinky: 3 hrnčeky polohrubej múky, 4 hrnčeky vody alebo minerálky, 2 vajcia, 1ČL prášku do pečiva, 1ČL soli, 1 PL práškového cukru, hrozienka (nemusia byť)
Na puding: 1l mlieka, 2 mandľové pudingy (môže byť aj iná príchuť), 5 PL kryštálového cukru
Na ozdobu: sprejová šľahačka, džem
Ako na to: Múku, vodu, vajcia, prášok do pečiva, soľ a práškový cukor dajte do nádoby a dobre vymiešajte dohladka. Nechajte chvíľočku nabobtnať. Na panvici postupne upečte asi 10 hrubších palaciniek. Olej stačí dať len na prvú palacinku, potom už netreba. Palacinky môžu byť aj svetlejšie, nemusíte ich moc opiecť.
Uvarte si puding z mlieka, pudingového prášku a kryštálového cukru. Upečené palacinky postupne ponatierajte pripraveným pudingom. Palacinky postupne ukladajte do zapekacej misy. Môžete ich prekrojiť aj na polovicu, aby sa vám lepšie ukladali. Urobte prvú vrstvu palaciniek a prelejte ich polovicou zvyšného pudingu. Ak máte, pridajte hrsť hrozienok. Prekryte druhou vrstvou palaciniek a prelejte zvyšným pudingom. Palacinky dajte zapiecť. Stačí polhodinka pri teplote 170°C.
Palacinky nechajte trošku vychladnúť, lebo krém musí trošku stuhnúť. Ináč by sa vám palacinky nedali pekne krájať. Podľa fantázie ozdobte a podávajte.