Na cibuľke uduste pokrájané mäso, zalejte vodou, pridajte červenú papriku, trochu soli (zaváraním sa zvýrazňuje chuť soli aj korenia, takže opatrne) a uduste. POZOR – nedáva sa múka na zahustenie ani nič iné – to až potom priamo na mieste, keď budete fľaše otvárať a pripravovať. Mäso natlačte do fľaše, by tam bolo minimum vzduchu. Ideálne sú nízke široké poháre.
Vrchnáky dajte do vriacej vody a vyvarte asi minútu. Poháre v rúre tiež. Alebo aspoň vypláchnite vriacou vodou a potom hlavne keď už je mäso dnu, tak úplne do sucha vyutierajte vrch fľaše, aby vrchnák dobre priľahol. Zatvoriť a sterilizovať (v pare, v rúre na plechu) hodinu, nechať 24 hodín vychladnúť a potom ešte aspoň na 20 minút znova vysterilizovať.
Takto upravené mäso vydrží. Dvojitá sterilizácia by mala byť zárukou. Na mieste stačí ohriať, môže sa pridať trvanlivé mlieko, tavený syr a omáčka je hotová. Uvarte k tomu cestovinu prípadne ryžu vo vrecku…