Tento recept mám z blogu Henrietky Peškovičovej. Trošku som si tam pridala dačo svoje a výsledkom bol výborný koláčik.
Čo potrebujete:b
500g amarantové semená
2 jablká
hrsť sušených sliviek
2PL škorice
hrsť maku
kokosový olej
čokoládové koliečka
kokosové hoblinky
javorový sirup
agar agar
Do hrnca dajte amarant, prilejte 2 šálky vody, celé slivky a jablká. Prisypte 2PL škorice a varte do zhustnutia cca 30min. Asi v polovici varenia dosypte za hrsť maku. Potom jablká vyberte, vyberte jadrovníky, pokrájajte na menšie kúsky a dajte späť do masy. Do masy prilejte na konci agar-agar prášok, nechajte ešte prevrieť a odstavte. Zmes vylejte do kokosovým olejom pomastenej tortovej formy. Vrch ozdobte vlašskými orechmi, kokosovými hoblinkami, polejte javorovym sirupom a nahádžte naň čokoladky. Pečieme 20min na 180 C°. Krájajte vychladnutý.