Máte radi huby? Hliva s kyslou kapustou a pečenými zemiakmi vás zasýti a pritom poskytne aj veľa vitamínov. Recept od pani Henrietky Kundrátovej (Peškovičovej), ktorá inšpiruje lahodnými jedlami na svojom facebookovom profile, je jednoduchý na prípravu a zároveň výborne chutí. Tento bezmäsitý pokrm môžete servírovať ako na obed, tak i na večeru.  

Čo potrebujete:

  • 250g čerstvej hlivy
  • cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • 0,5dl tamari omáčka
  • 2 hrste kyslej kapusty
  • soľ, mleté čierne korenie, tymián

Postup:

Na oleji si pripravte cibuľu a cesnak, pridajte na pásiky nakrájanú hlivu a osmažte, aby zmäkla. Osoľte, okoreňte, primiešajte tamari omáčku a ešte duste. Pridajte kapustu a nechajte tiež chvíľku podusiť.

Zemiaky umyte pod vodou, rozkrojte na štvrťky, dajte na plech, osoľte, okoreňte, pokvapkajte olejom a dajte piecť do rúry do chrumkava. Podávajte spolu.

Tip od nás

Vyskúšajte aj tortellini s hlivovou omáčkou, či gnocchi s hlivovo-mrkvovou omáčkou.

Foto: Pexels.com, fb