Pri tomto jedle som sa znovu inšpirovala Henikou Peškovičovou, dačo som si upravila a vzniklo toto výborné obedové jedlo.
Čo potrebujete:
prívarok:
1/2 brokolice
hrnček šampiňónov
100ml sójová smotana
soľ
karfiolová tortička:
1/2 malého karfiolu
3-4 menšie zemiaky
špaldová krupica
2-3 strúčiky cesnaku
3-4 reďkvičky
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
okrem toho 2-3 celé šampiňóny
Brokolicu, šampiňóny s troškou osolenej vody uvaríme domäkka, vodu odložíme a zvyšok rozmixujeme na hladkú kašu. Pridáme sójovú smotanu, prehrejeme a odstavíme. V prípade potreby dochutíme soľou.
Karfiol so zemiakmi, cesnakom a štipkou soli uvaríme vo vode z brokolice cca 10 minút, aby zelenina nebola úplne mäkká. Vodu zlejeme a zeleninu roztlačíme pučiakom na zemiaky. Pridáme k tomu nadrobno posekané reďkvičky, prelisovaný cesnak, olivový olej, korenie a 3-4 lyžice špaldovej krupice. Túto zmes natlačíme do zapekacích mištičiek dobre vymastených a vysypaných špaldovou strúhankou (ja som mištičky nemala, tak som to riskla so silikónovými mištičkami na muffiny a výborne sa mi vyklopili). Dáme piecť na 180°C asi 15 minút, kým povrch nevyzerá chrumkavo.
Na panvici na troške oleja opražíme na štvrťky pokrájané šampiňóny, pridáme štipku tymiánu.
Na tanier naberieme prívarok, na to dáme tortičku a okolo naservírujeme šampiňóny. Dobrú chuť!