Čo potrebujete: 1 cuketa, 1 hrnček ovsených vločiek, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, hraška, majorán, rasca, olej, batáty
AKo na to: Cuketu umyte a aj s kožou nastrúhajte nahrubo, osoľte, nechajte chvíľu odpočívať. OVsené vločky zalejte vodou tak, aby boli akurát zakryté vodou. Nechajte aspoň hodinku napučať. Potom do zmesi vsypte cuketu, okoreňte, pridajte majorán, rascu, prelisovaný cesnak a asi 2PL hrašky. Dobre premiešajte. Mali by ste dostať redšiu kašu, ktorú vyprážajte na olej, najlepšie v dolkovej panvici.
Batáty ošúpte, pokrájajte na kocky, zalejte vodou, osoľte a uvarte domäkka, vodu zlejte a dobre rozmixujte. Podávajte s čerstvou zeleninou a plackami.