Mala som v mrazničke gaštanové pyré a rozmýšľala som, či by sa nedalo použiť do delenej stravy. Postupne som prišla na to, že so správnymi ingredienciami by to išlo :-)
Čo potrebujete:
1 balíček lístkové cesto
1 balíček mrazené gaštanové pyré
1 biele tofu
hrsť vlašských orechov
hrsť lieskových orechov
hrsť mandlí
2PL javorový sirup
1PL rum
jahody
Gaštanové pyré nechajte rozmraziť pri izbovej teplote, rovnako aj lístkové cesto. Cesto rozvaľkajte a vysteľte ním formu na quiché. Prebytočné cesto odrežte, môžete ho použiť na dozdobenie torty. Na cesto položte pečiaci papier, nasypte celú fazuľu a dajte zapiecť na 10 minút do vyhriatej rúry.
Gaštanové pyré s tofu, sirupom a rumom dajte do mixéra a dobre vymiešajte dohladka. Pridajte orechy posekané, resp. ich môžete posekať priamo v mixéri, ak máte nožové metličky. Cesto nechajte vychladnúť a potom naň nalejte krém, dobre uhlaďte a dajte zapiecť do rúry na takých 15-20 minút. Dajte vychladnúť. Po vychladnutí ozdobte nakrájanými jahodami.