Po novom roku treba začať znovu pracovať na svojej línii a tak zaraďujem do jedálneho lístka viac zeleniny Obľúbila som si ružičkový kel. Kel ako taký mi nechutil, mala som k nemu odpor už od školy, keď nám robievali kelové prívarky. Ale ak si spravíte kel ináč, možno vám zachutí tak ako mne.
Čo potrebujete:
1 balíček zemiakové gnocchi
šampiňony
200g ružičkový kel
cherry paradajky
olivový olej
tymián
soľ
mleté čierne korenie
Gnocchi uvarte podľa návodu. Vo vriacej osolenej vode varte cca 3 minúty očistený ružičkový kel zbavený hrubého hlúbu a vrchných listov. Potom hneď schlaďte v studenej vode. Na oleji osmažte nakrájané šampiňóny, posypte tymiánom, osoľte, okoreňte, pridajte na polovičky nakrájaný ružičkový kel, prehrejte. Na záver zamiešajte gnocchi. Na tanieri ozdobte na polovičky pokrájanými cherry paradajkami.