Toto je vynikajúci, trošku aromaticky výrazný šalát, vhodný ako príloha k nejakému mäsku, alebo cestovinám, alebo ako predjedlo. Cesnak dáva šalátu vynikajúcu chuť.
Čo budete potrebovať: 1 veľký biely jogurt, 1 veľká alebo 3 menšie uhorky, 4-5 strúčikov cesnaku, 1PL olivového oleja, lyžička soli, hrsť posekaného čerstvého kôpru (alebo mrazeného)
Postup: Uhorky ošúpte, postrúhajte na hrubom strúhadle a nechajte ich na sitku poriadne stiecť. Môžete ich aj trochu vyžmýkať v rukách. Kôpor nakrájajte na drobné kúsky. Do misy dajte scedené postrúhané uhorky, pridajte kôpor, prelisovaný cesnak, jogurt, lyžicu olivového oleja a soľ. Dobre premiešajte a dajte na 1 hodinu odstáť do chladničky. Podávajte. Mňam!