Čo potrebujete:
korpus:
100g surových nesolených mandlí
50g kešu
6-8ks datlí
karamelová vrstva:
1/2 pohára tahini
1/2 pohára agáve sirupu
1/4 pohára roztopeného kokosového oleja
štipka soli
čokoládová poleva:
3PL nepražené kakao
1PL karobový prášok
3-4PL agáve sirup
1/2 pohára roztopený kokosový olej
Datle namočte na 1/2 hodinku do vody, vodu zlejte. Všetko spolu dajte do mixéra a vymiešajte lepkavú hmotu. Natlačte do fóliou vystlanej tortovej formy. Dajte do chladu.
Karamelovú vrstvu vymixujte dohladka, vylejte na korpus a dajte znovu do chladu.
Čokoládovú polevu dajte nad paru a vymiešajte na hladkú zmes, kým sa všetky ingrediencie spoja. Nalejte na vychladnutú karamelovú vrstvu a dajte stuhnúť aspoň na 2 hodiny. Vrch môžete ozdobiť posekanými mandľami.