Čo potrebujete:
Cesto:
1 hrnček hladkej múky
1/2 hrnčeka pohánkovej múky
1 hrnček rastlinného mlieka
1/2 hrnčeka trstinový cukor
1/2 hrnčeka kokosová múčka
1/2 balíčka prášok do pečiva
Krém:
3ks biele tofu
1ks citrón
5PL trstinový cukor
5PL kokosová múčka
kokosové mlieko v plechovke
kokosové hoblinky na ozdobenie
Na cesto dajte všetky suroviny do mixéra a vymiešajte do hladkej hmoty. Vylejte do tortovej formy a dajte piecť asi na 20 minút pri 200°C.
Kokosové mlieko dajte aspoň na hodinu do chladničky, potom opatrne otvorte a vrchnú krémovú vrstvu vyberte, tekutinu si odložte na nejaký nápoj. Do mixéra vložte teda túto kokosovú smotanu, šťavu z citróna, tofu, cukor a kokosovú múčku. Vymiešajte hladkú hmotu, ktorú natrite na vychladnuté cesto. Dajte stuhnúť do chladničky najlepšie cez noc. Potom povrch ozdobte kokosovými hoblinkami a potom boky tortovej formy odstráňte. Môžete servírovať.