DSCF0737Čo potrebujete:
brovské mušľové cestoviny
70g kešu oriešky
250ml vriaca voda
citrónová šťava
3-4 strúčiky cesnaku
2-3PL lahôdkové droždie
2PL olivový olej
soľ
korenie
tymián
100g šampiňóny
mrazený špenát

Cestoviny dajte variť do osolenej vriacej vody. Kešu oriešky dajte do mixéra, prilejte trošku vody a začnite mixovať, postupne pridávajte vodu a celý čas mixujte (asi 5 minút). Počas mixovania pridajte do omáčky cesnak, droždie, olivový olej, pár kvapiek citrónovej šťavy, soľ a mleté čierne korenie. Kým sa toto mixuje, očistite si šampiňóny, pokrájajte a na troške oleja ich osmažte s troškou tymiánu domäkka. Ku koncu dusenia pridajte asi 5 mrazených guličiek špenátu a nechajte rozmrznúť. Keď sú cestoviny uvarené, zlejte ich. Do šampiňónov vlejte vymiešanú kešu omáčku, nechajte prevrieť. Mušle plňte omáčkou a servírujte.