Je tu sezóna tekvíc a patizónov, no a tak som si prvý tohtoročný patizón tiež kúpila a pripravila z neho dačo dobré.
Čo potrebujete:
1 patizón
hladká múka
olej
soľ
nové zemiaky
sójový biely jogurt
3 strúčiky cesnaku
hlávkový šalát
Patizón nakrájajte na 1,5cm široké plátky, olúpte od bielej kože, posoľte a nechajte chvíľku “odkvapkať”. Rozpáľte olej, kúsky patizónu obaľte v hladkej múke a vypražte do zlatista. Medzitým si umyte nové zemiaky, pokrájajte na poločivky, vložte do pekáča, osoľte a polejte trochu olejom. Upečte domäkka.
Jogurt s cesnakom vymiešajte v mixéri, pridajte pár lístkov hlávkového šalátu a soľ podľa chuti. Na tanier naservírujte patizóny so zemiakmi a zeleninou a prelejte to dressingom.