Taký ľahký obedík, a pritom veľmi chutný.
Čo potrebujete:
1 hrnček pšena
2 hrnčeky vody
olivový olej
cesnak
soľ
mleté čierne korenie
biele ľanové semiačka
petržlenová vňať
1/4 karfiol
4-5 šampiňónov
hrsť mrazeného hrášku
1 cibuľa
muškátový oriešok
Na oleji osmažte pšeno, zalejte vodou a pridajte pokrájaný cesnak. Osoľte, okoreňte a duste domäkka. Po odstavení primiešajte ľanové semiačka.
Na osmaženej cibuľke poduste na plátky pokrájaný karfiol, osoľte, okoreňte mletým čiernym korením a muškátovým orieškom, pridajte šampiňóny a hrášok, podlejte troškou vody a duste, kým karfiol nie je mäkký, ale nie zase aby sa vám rozpadával, tak akurát, aby bol chrumkavý ešte.
Z pšena pomocou dvoch lyžíc vytvarujte noky, pridajte zeleninku, posypte petržlenovou vňaťou a môžete podávať.