Toto jedlo som si vymyslela na obed, keď som dostala chuť na niečo dobre pikantné a netradičné.
Čo potrebujete:
2 plátky seitanu
čerstvé alebo mrazené hríbiky
1PL horčice
50ml sójovej omáčky (Tamari)
1čl garam masala
1 menšia cibuľa
3 strúčiky cesnaku
2PL mandľových plátkov
Quinou si uvarte zvyčajným spôsobom. Do misky dajte sójovú omáčku, horčicu, korenie, prelisovaný cesnak a na pásiky nakrájaný seitan. Seitan nechajte aspoň 1/2 hodinu marinovať. Na oleji speňte cibuľu, pridajte hríbiky, poduste a pridajte seitan aj s nálevom. Chvíľku opekajte a potom odstavte. Pridajte mandľové plátky. Na tanier dajte porciu quinoe a seitanovej zmesi. Ozdobte zeleninkou podľa fantázie.