Zo včerajšieho obeda mi zostala quinoa a tak som si z nej spravila raňajšiu kašu.
Čo potrebujete:
hrnček uvarenej quinoi
1/2 hrušky
4-5 jahôd
1PL ghee
javorový sirup
4-5 klinčekov
kardamón
mandľové lupienky
Ak nemáte uvarenú quinou, uvarte si ju v pomere 1:2 s vodou asi 15 minút a nechajte ešte asi 10 minút odpočívať.
Na panvici roztopte ghee, pridajte na kocky nakrájanú 1/2 hrušky, 1/2čl kardamónu a klinčeky, pomaly za stáleho miešania opekajte, po zmäknutí pridajte na štvrtinky nakrájané jahody a ešte premiešajte. Ochuťte javorovým sirupom, pridajte quinou, chvíľu nechajte povariť, aby sa quinoa zohriala a odstavte. Podávajte posypané mandľovými lupienkami.