100 g šampiňónov
50g rôznych semienok (ja som dala tekvicové a sezamové, môžete dať slnečnicové, píniové…)
1 PL sójovej omáčky
1PL citrónovej šťavy
2 malé strúčiky cesnaku
2PL lahôdkového droždia
čierne korenie
bazalka
petržlenová vňať
2PL chia semienok
Petržlenový krém:
1/2 hrnčeka kešu
1 PL citrónovej šťavy
50ml vody
soľ
čierne korenie
strúčik cesnaku
hrsť bazalky
hrsť petržlenovej vňate
Iné:
1 cuketa
chilli paprička
Guľky:
Šampiňóny nakrájame na plátky, zalejeme citrónovou šťavou a sójovou, omáčkou. Necháme hodinu marinovať. Občas premiešame.
Huby, semienka, bazalku, petržlenovú vňať, cesnak a lahôdkové droždie spolu rozmixujeme, preložíme do misy, dochutíme čiernym korením a pridáme chia semienka. Premiešame a necháme postáť aspoň 10 minút.
Cuketu umyjeme a pomocou škrabky nakrájamé na tenké pláty. Vezmeme si kus hmoty, vytvarujeme šúľok, ktorý zarolujeme do cukety, odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
Petržlenový krém:
Všetky suroviny spolu rozmixujeme na hladký krém.
Recept bol inšpirovaný v tomto článku: http://fazulky.blogspot.sk/2013/08/slnecnicovo-sampinonove-gulky-s-cuketou.html