Tento recept som našla u bloggerky, ktorá sa venuje raw receptom a neodolala som. Na prvý pohľad to vyzerá byť náročné, ale išlo to raz-dva. A výsledok bol výborný, chutilo to aj mojim “nevegetariánom”.
Taco mäso:
2 veľké Portabello huby nakrájané
2 lyžice vlašských orechov nasekaných
2 lyžice sušené paradajky
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica Tamari
1 lyžička rasce mletej
Salsa:
2 veľké paradajky nasekané
1 paprika nasekaná
hrsť čerstvých lístkov koriandra alebo petržlenovej vňate nasekanej
1/2 cibule
1 avokádo olúpané a nakrájané
soľ podľa chuti
Raw majonéza:
1/4 šálky kešu orechov
1 malá cuketa olúpaná a nakrájaná
1 lyžička horčičné semená
šťava z limetky
štipka čierneho korenia
voda podľa potreby
3 celozrnné tortily
Taco “mäso”: nakrájame Portabello huby na malé kúsky a s orechmi vložte do misy. Zmiešajte s ostatnými prísadami a dajte do chladničky.
salsa: Dajte všetky prísady do misy, zmiešajte dohromady a dajte bokom.
majonéza: Dajte všetky prísady do mixéra a pri vysokej rýchlosti vymiešajte zmes do hladka.
Tortily ohrejte na panvici, dajte 2 lyžice taco mäsa, na to dajte 2 lyžice salsy a prelejte to omáčkou. Zaviňte tortilu a môžete podávať.