Čo potrebujete:
1 šálka nahrubo nastrúhané jablko
2 šálky vlašské orechy
1 šálka hrozienok alebo brusníc
1/2 šálky sušený kokos
2PL medu, agáve sirupu alebo iného sladidla
2PL kokosový olej
1 1/2 lyžičky škorice
poleva:
1 šálka vopred namočených kešu
2 PL citrónovej šťavy
3-4 PL vody
2PL medu, alebo agáve sirupu
1čl vanilkového prášku
Do mixéra vložte orechy a posekajte ich na menšie kúsky, pridajte ostatné suroviny a vymixujte na hrubšiu hmoty, nemá to byť ako blato, ale aby tam bolo vidieť jednotlivé kúsky zložiek.
Malú hranatú formu vysteľte potravinárskou fóliou, vložte zmes a dobre utlačte. Dajte do chladničky.
V mixéri vymixujte dohladka zmes na polevu, ak potrebujete redšiu zmes, pridajte trošku vody. Nalejte na jablčný koláč a dajte vychladnúť aspoň na dve hodiny. Ozdobte polovičkou jadra vlašského orecha a pokrájajte na rovnaké kocky.